Gevolgen en schadevergoeding voor loon na letselschade

Wanneer je te maken hebt gehad met een ongeluk dan kan het voorkomen dat je letselschade bent opgelopen. Hier gaat het om zowel fysieke als geestelijke schade. Deze letselschade kan grote gevolgen hebben voor je carrière. Om die reden is het ontzettend belangrijk om een goede letselschade specialist in te schakelen. Een letselschade advocaat Utrecht kan schadevergoedingen voor je eisen die te maken hebben met jouw salaris en werk. Meer weten? Lees dan deze blog over schadevergoedingen!

Misgelopen inkomsten

Wanneer je een ongeluk hebt gehad, dan kan het voorkomen dat je een lang herstel tegemoet komt. Je kunt niet zomaar na een zwaar ongeluk weer meteen aan het werk. Echter loop je hierdoor veel inkomsten mis die je nodig hebt om te kunnen leven. Een werkgever is je verplicht door te betalen bij een vast contract, maar vaak is dit niet 100% van je salaris. Het overgebleven bedrag kan een letselschade specialist eisen als schadevergoeding zodat je alsnog zo goed mogelijk tegemoetgekomen wordt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over geldnood en kun je je volledig focussen op je herstel.

Studievertraging na ongeluk

Wanneer we het hebben over schade die te maken heeft met je carrière en loon, dan hebben we het ook over studievertraging. Als je bijvoorbeeld een jaar lang niet naar school hebt kunnen gaan door je ongeluk, dan kun je ook pas een jaar later aan je carrière beginnen. Je loopt hierdoor dus al een jaar salaris en ervaring mis en dat is best veel geld. Gelukkig kan de letselschade advocaat Utrecht hier ook een schadevergoeding voor eisen. In de meeste gevallen staan deze vergoedingsbedragen vast, dus het is een goed idee om je goed te laten informeren bij de letselschade specialist.

Gevolgen voor toekomstige carrière

Een ongeluk kan ook grote gevolgen hebben voor je toekomstige carrière. Het kan zo zijn dat je niet meer in staat bent de functie uit te voeren die je voorheen had. Om die reden ben je economisch dus ook kwetsbaarder, omdat werkgevers (werkgeversaansprakelijkheid) je op dat moment liever inruilen voor iemand die wel volledig in staat is het werk te doen. Ook hier wordt aan gedacht wanneer het gaat over schadevergoedingen. Er wordt daarom een berekening gemaakt van hoe economisch kwetsbaarder je precies bent en op basis daarvan wordt een bedrag opgesteld. Ga dus goed in gesprek met de letselschade advocaat Utrecht en samen kom je er zeker aan uit!

 

Geef een reactie