Ga je een fiets voor je kind kopen? Hier moet je op letten

Is je zoon of dochter klaar om te leren fietsen? Dan kun je de eerste fiets voor je kind aan gaan schaffen. Voordat je een nieuwe fiets voor je kindje gaat kopen, zijn er echter een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je kindje veilig en comfortabel kan fietsen. Ben je benieuwd op welke zaken je moet letten om ervoor te zorgen dat je kind zo comfortabel mogelijk fietst op zijn of haar nieuwe fiets? Lees dan snel verder voor de beste tips.

 

De juiste maat 

Ga je een kinderfiets aanschaffen? Dan is het erg belangrijk dat je een fiets aanschaft die de juiste maat heeft voor je zoon of dochter. Je kunt een fiets helaas niet op de groei kopen, omdat dit tot onveilige situaties kan leiden wanneer je zoon of dochter niet goed bij de grond kan. Je kunt de juiste maat fiets gemakkelijk achterhalen wanneer je de kledingmaat van je kind weet. Via het internet kun je de juiste tabellen vinden om een geschikte maat fiets voor je kind te kopen!

 

De wensen van je kind

Ga je een nieuwe fiets voor je kind aanschaffen? Probeer dan rekening te houden met zijn of haar wensen. Kies bijvoorbeeld voor een fiets in haar of zijn favoriete kleur, of kies voor een fiets met een bepaald thema dat je kind erg leuk vindt. Zo zal je dochter of zoon trots zijn op haar/zijn fiets en met meer plezier leren fietsen. 

Zijwieltjes

Is je kindje net aan het leren om te fietsen? Dan kun je ervoor kiezen om je kind een fiets met zijwieltjes te geven. Naarmate je kind leert om beter te fietsen, kun je proberen om je zoon of dochter ook af en toe zonder zijwieltjes te laten fietsen en zo zijn/haar vaardigheden nog beter te oefenen. Als je dit doet, is het wel belangrijk dat je kind bij de grond kan met zijn of haar voeten. Zo kan je kind zelf voorkomen dat hij of zij valt. 

Accessoires die de veiligheid vergroten

Buiten de zijwieltjes om zijn er nog een aantal accessoires die je kunt aanschaffen om je kind veilig te helpen fietsen. Valt je kind bijvoorbeeld nog regelmatig tijdens het fietsen? Geef hem of haar dan een goede fietshelm om je kindje te beschermen tegen verwondingen. Ook kun je de fiets van je kindje voorzien van een vlag of kraaltjes aan het wiel. Met dergelijke accessoires zorg je ervoor dat de overige deelnemers aan het verkeer je zoon/dochter zien of horen aankomen. 

 

Geef een reactie