Zo draag jij bij aan een groenere toekomst!

De laatste jaren komen we er steeds meer achter hoe noodzakelijk het is om te denken aan het milieu. Doen we dit niet dan heeft het op korte termijn grote gevolgen voor de gehele wereld. Delen van landen komen onderwater te staan en humanitaire rampen zullen achter elkaar volgen. Om dit te voorkomen/ uit te stellen is het belangrijk dat elk individu er bewust mee bezig is. Hoe jij je steentje bij kan dragen hangt sterk af van de situatie. Een van de manieren om hieraan bij te dragen is door goed te kijken naar het vervoer dat je gebruikt. 

Maak gebruik van het ov of de fiets

Als je momenteel erg veel gebruik maakt van een auto dan is het verstandig om eens te kijken naar de alternatieven die er zijn. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer inplaats van de auto. Daarnaast zou je voor kleine afstanden ook prima de fiets kunnen pakken. Mocht het centrale station nou net wat te ver weg zijn om de reis comfortabel te maken, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een deelauto om hier vervolgens mee naar het station te gaan. 

Een deelauto is ideaal!

Veel mensen in grote steden zijn in het bezit van een auto. Ze gebruiken deze voor zowel grote als kleine afstanden en maken hier eigenlijk te vaak gebruik van. Een groot probleem dat hierbij kan komen kijken is dat er in grote steden nauwelijks parkeerplaatsen zijn waar je gebruik van kunt maken. Bovendien wordt het erg verleidelijk om een deelauto Utrecht te gebruiken voor afstanden waarbij een alternatief hierop gunstiger is. De voorwaarden van een deelauto zijn erg gunstig. Zo betaal je per gereden kilometer en per tijdsduur dat je de auto in gebruik neemt. Een account aanmaken is erg eenvoudig en is meestal binnen 5 minuten geregeld. Zorg er wel voor dat je een rijbewijs bij de hand hebt en beschikt over voldoende geld om de borg over te maken. 

In erg veel grote steden is het mogelijk om gebruik te maken van deelauto. Zo is een auto huren Eindhoven bijvoorbeeld ook erg eenvoudig. Wanneer je gebruik maakt van de service van Greenwheels, dan kun je met een account in erg veel grote steden in Nederland een auto huren. Dit maakt het mogelijk om een treinreis te combineren met een autoritje. 

Geef een reactie